Kickboksen voor lilliputters: Wopke vecht tegen Bonky

Print
Kickboksen voor lilliputters: Wopke vecht tegen Bonky

Wopke Booijen. Afbeelding: Paul Rapp

In Venray is zaterdag een bijzonder gevecht: dan nemen de twee lilliputters Wopke en ‘Bonky’ het tegen elkaar op. ‘Het eerste kickboksgevecht tussen lilliputters in Europa’, stelt de organisatie.

Wopke Booijen uit Nijmegen neemt het in sporthal De Wetteling, als onderdeel van een kickboksgala, op tegen Ishan ‘Bonky’ Yuksel uit Schiedam.  Het gevecht zou vorig jaar september al plaatsvinden, in Nijmegen, maar toen kwam de tegenstander van Booijen  niet opdagen. 

Freakshow
Het last minute afgeblazen gevecht oogstte vorig jaar enige kritiek: het  zou te veel een freakshow zijn. Maar dat bestrijdt Booijen. Het gevecht is volgens hem vooral een strijd voor gelijkwaardigheid: in het buitenland wordt er met lilliputters gegooid en is er het kampioenschappen dwergwerpen.

Zelf werd Booijen weggestuurd van de hockeyclub omdat hij te klein was en dat gevaarlijk zou zijn. "Dit is echt bedoeld om te laten zien: wij kunnen het ook."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →