Gemeenteraad Landgraaf positief over energiepark

Print
Gemeenteraad Landgraaf positief over energiepark

Afbeelding: iStock

Landgraaf - De gemeenteraad van Landgraaf staat positief tegenover de plannen om een energiepark te ontwikkelen op de voormalige stortplaats van Abdissenbosch.

Het college mag dan ook doorgaan met de verdere procedurele voorbereidingen, waarna de politiek in februari 2019 een besluit neemt over de zogenaamde definitieve verklaring van geen bedenking.

Die is nodig om de noodzakelijke vergunningen te verstrekken en subsidie aan te vragen.

Windmolens
Bodemzorg Limburg, de eigenaar van het voormalig stort, wil in Abdissenbosch dertigduizend zonnepanelen plaatsen. Bovendien heeft het Belgische bedrijf NPG Energy plannen voor de bouw van drie windmolens.

Lees ook: Landgraaf blij met energiepark, onder voorwaarden

Het energiepark kan in de toekomst negenduizend huishoudens voorzien van energie.

Graag of niet
Directeur Dick Rootert van Bodemzorg Limburg liet na enkele kritische opmerkingen van Landgraafse raadsleden over de plannen weten dat het ‘graag of niet’ is. "Als Landgraaf dit energiepark niet wil, dan gaan we op een andere plek vrolijk door. Er zijn vier of vijf gegadigden die ook met ons in zee willen."

Rootert zegt dat het een hele klus wordt om het project te financieren. Er is onder meer tien miljoen euro overheidssubsidie nodig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →