Vermoedens van matchfixing bij CL-duel PSG-Rode Ster

Print
Vermoedens van matchfixing bij CL-duel PSG-Rode Ster

Afbeelding: AFP

Justitie in Frankrijk doet onderzoek naar mogelijke matchfixing bij de wedstrijd van vorige week tussen Paris Saint-Germain en Rode Ster Belgrado in de Champions League.

De Europese voetbalbond UEFA werd volgens L'Equipe enkele dagen voor de wedstrijd getipt dat een bestuurslid van Rode Ster enkele miljoenen euro's wilde inzetten op een nederlaag van zijn club met vijf doelpunten verschil. De UEFA bracht daarom de Franse justitie op de hoogte, schrijft de Franse sportkrant.

Paris Saint-Germain won de groepswedstrijd met 6-1. De Braziliaanse aanvaller Neymar scoorde drie keer. Justitie in Frankrijk meldt alleen dat het onderzoek er komt. Meer informatie wordt niet gegeven.

Reputatieschade
De leiding van Rode Ster neemt afstand van het verhaal in L'Equipe en hoopt dat het onderzoek snel begint. "De beschuldigingen kunnen onze club grote reputatieschade bezorgen. Daarom roept Rode Ster de UEFA en de autoriteiten in Frankrijk en Servië op om de twijfels weg te nemen en de waarheid te achterhalen", zegt een woordvoerder tegen lokale media.

Paris Saint-Germain reageert verrast op het nieuws en zegt mogelijk stappen te nemen tegen mensen die de club in diskrediet proberen te brengen. "We hebben hier met de grootste verbazing kennis van genomen. We verwerpen elke directe en indirecte betrokkenheid bij dit verhaal", staat in een verklaring op de clubsite.

"We zullen alle medewerking verlenen aan de onderzoekers. We accepteren geen enkele reputatieschade aan de club of onze mensen. We behouden ons het recht voor stappen te nemen tegen mensen die dat toch doen. Paris Saint-Germain staat voor integriteit."