Medewerker door hangjongeren van terras weggejaagd

Print
Medewerker door hangjongeren van terras weggejaagd

Afbeelding: Google Streetview

Hangjeugd zorgt voor overlast op de Promenade in Heerlen. Woensdag werd een medewerker van La Veneziana weggejaagd door een groep jongeren op het terras.

"Een medewerker kwam woensdagavond langs ons terras en sprak de jongeren aan”, vertelt Gianpaolo Belfi, uitbater van La Veneziana. "Toen deze niet weg wilden gaan, pakte hij de telefoon om mij te bellen. Enkele jongeren dachten dat hij de politie belde en kwamen agressief op hem af, waarna hij ervoor koos weg te gaan.”

Aangesproken
Het incident is waargenomen door een getuige, die de lezing van Belfi en zijn medewerker bevestigt en de situatie met ongeveer 35 jongeren als ‘bedreigend’ bestempelt. Volgens Belfi speelt de situatie al ongeveer twee maanden. "Ik heb er geen moeite mee dat ze op mijn terras rondhangen”, vertelt hij. "Maar dat moet geen overlast voor omwonenden en passanten of rommel opleveren. De afgelopen maanden heb ik ze tien keer aangesproken. Soms luisteren ze, soms ook niet.”

Belfi zegt deze week melding gedaan te hebben bij de politie. „Ze adviseerden me om de volgende keer meteen contact op te nemen. Ook was er vorige week een straatcoach bij ons in de zaak om over de groepen hangjongeren te praten.”

Hangjongeren
De politie laat weten dat het incident daar niet bekend is. "Wel kennen we het gebied van de Promenade en de Bongerd als een gebied waar hangjongeren samenkomen. Er zijn beschutte plekken waar ze graag rondhangen”, aldus een politiewoordvoerder.

Ook de gemeente laat weten niet van de gebeurtenis op de hoogte te zijn. "De overlast bij La Veneziana is ons niet bekend. Wij gaan met de politie uitzoeken wat de overlast is en wie de overlastgevende jongeren zijn”, vertelt een woordvoerder.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje