VVD Roermond wil debat over plannen voor ministudio's in centrum

Print
VVD Roermond wil debat over plannen voor ministudio's in centrum

Afbeelding: René Corten

De VVD in Roermond wil een ingelast debat in de eerstvolgende raadsvergadering over de interesse van een vastgoedontwikkelaar in lege (winkel)panden in de binnenstad en zijn plannen om daar ministudio’s in te realiseren.

Omwonenden maken zich grote zorgen over die ontwikkeling omdat ze bang zijn dat dit soort goedkope flatjes een bepaalde doelgroep naar de binnenstad trekt.

De VVD heeft eerder vragen over dit onderwerp gesteld aan het college van B en W, maar die zijn “na pakweg zeventig dagen” nog steeds niet beantwoord, zo meldt de fractie in haar verzoek voor het debat aan de andere partijen.

Parkeernorm
De liberalen willen onder meer weten over welke instrumenten het college beschikt om een concentratie van goedkope studio’s tegen te gaan. Verder vraagt de partij zich af of voor de ombouw tot appartementen van de Cinar-winkel, waarvoor al een vergunning is verleend, wel wordt voldaan aan de parkeernorm. Bij wooneenheden in de binnenstad moeten ook voldoende parkeerplekken worden gerealiseerd.

Doelgroep
Daarnaast wil de VVD weten of de gemeente al een gesprek heeft gehad met de koper van al die panden in Roermond, de bv Real Estate Restructuring in Hillegom. De fractie vraagt zich af waarom enig aandeelhouder en bestuurder Ron Benjamins zoveel interesse in de Roermondse binnenstad heeft, of de studio’s in de koop- of huursector worden gerealiseerd en voor welke doelgroep ze zijn bedoeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →