Sittard-Geleen in landelijke top-10 met hoogste CO2-uitstoot

Foto ter illustratie/

Foto ter illustratie/© iStock

De gemeente Sittard-Geleen staat in de top tien van gemeenten met de hoogste CO2-uitstoot per vierkante meter van Nederland, zo meldt het CBS samen met RIVM/Emissieregistratie op basis van voorlopige cijfers.

Redactie

De CO2-uitstoot in de Zuid-Limburgse gemeente bedraagt 66.0 kilogram per vierkante meter. In ons land zijn grote regionale verschillen in de jaarlijkse uitstoot van CO2, waarbij vooral de gemeenten opvallen waar elektriciteitscentrales en grote industrieën gevestigd zijn. Dat schrijft WijLimburg.

Landelijk gemiddeldDe gemiddelde CO2-uitstoot voor Nederland is 4,4 kilogram per vierkante meter. Nog een aantal andere Limburgse gemeenten scoren hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit zijn Maastricht (19,4), Roermond (8,1), Heerlen (8,0), Kerkrade (7,1), Brunssum (6,0) plus Landgraaf en Venlo ieder met 5,0.

2017In 2017 werd in Nederland 163 miljard kilogram koolstofdioxide (CO2) uitgestoten. De CO2-uitstoot is net zo hoog als ruim een kwart eeuw geleden, terwijl de sectoren die deze uitstoot veroorzaken steeds omvangrijker zijn geworden. In Velsen, Geertruidenberg en Rotterdam is de uitstoot per vierkante meter het grootst. Koolstofdioxide is het belangrijkste broeikasgas dat door menselijke activiteiten wordt geproduceerd. Het aandeel CO2 in de totale uitstoot van broeikasgassen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee