'Rutte denkt aan Limburg voor Europees distributiecentrum Alibaba'

© ANP

Premier Mark Rutte heeft in augustus een delegatie van het Chinese handelsplatform Alibaba ontvangen om te praten over de eventuele komst van een distributiecentrum in Limburg.

Redactie

Dat schrijft het Financieel Dagblad. Alibaba wil op vijf plekken grote logistieke centra bouwen. Hierdoor kunnen goederen wereldwijd in 72 uur geleverd worden. Alibaba heeft daarvoor Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur, Moskou en Luik op het oog.

Limburg in de raceVolgens het FD zijn Maastricht Aachen Airport en Weert ook in de race. Vooral de luchthaven zou evenveel ruimte kunnen bieden als Luik, waar het distributiecentrum kan uitgroeien tot 380.000 vierkante meter. Premier Rutte zou zich in een gesprek met Alibaba hard hebben gemaakt voor Limburg.

LuikDe gesprekken met Luik lijken ondertussen wel in een beslissende fase te zijn beland. Een woordvoerder van de luchthaven van Luik zegt tegen de krant dat er nog steeds wordt onderhandeld, maar hij verwacht dat de gesprekken eind deze maand zijn afgerond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee