Oranje gaat voor zege op Duitsers

Frenkie de Jong en bondscoach Ronald Koeman.

Frenkie de Jong en bondscoach Ronald Koeman.© AD/Pim Ras

Het Nederlands elftal gelooft in een goede afloop van het thuisduel met Duitsland in de Nations League. Bondscoach Ronald Koeman en zijn internationals hebben het gevoel dat ze op de juiste weg zijn en willen dat graag met een goed resultaat in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA bevestigen.

ANP

Na een gemist EK en WK lijkt het weer iets beter te gaan met het Nederlandse voetbal. Oranje gaf wereldkampioen Frankrijk vorige maand tijdens een verloren duel (1-2) een helft aardig partij in Stade de France. Het is ook al een tijdje geleden dat PSV en Ajax met jong talent in de groepsfase van de Champions League voetballen.

Mindere periodeDuitsland beleeft een mindere periode. De wereldkampioen van 2014 werd afgelopen zomer al in de groepsfase van het WK in Rusland uitgeschakeld. Ook bij Bayern München, de hofleverancier van 'Die Mannschaft' draait het even iets minder. De recordkampioen ontsnapte vorige week voor eigen publiek aan een nederlaag tegen Ajax (1-1).

AfscheidOranje en Duitsland trappen om 20.45 uur af. Rond het duel nemen Rafael van der Vaart (109 interlands) en Dirk Kuijt (104 interlands) afscheid van het Nederlandse publiek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee