Oud voetbalveld Heerlen uit protest bezet met caravans

© Arnaud Nilwik

Zes Heerlense families hebben met een aantal caravans een braakliggend voetbalveld in het Heerlense stadsdeel Heerlerheide ‘bezet’. Zij willen hiermee aandacht vragen voor het gebrek aan standplaatsen in de gemeente.

Merel Visscher

Volgens woordvoerder Johan Mertens (30), vader van een zoon en dochter van zes en drie jaar, is het voor jongeren vrijwel ondoenlijk om in een woonwagen te wonen."We moeten wachten tot een van de ouderen sterft. En dan staan nog neven en nichten naast je die ook graag een plekje willen."

Ruimte genoegVolgens Mertens is er ruimte genoeg in Heerlen en hoeft er niet al te veel te worden geïnvesteerd door de gemeente. “We hebben allemaal betaalde banen, dus we kunnen ook zelf een wagen kopen. We zijn blij met een plek, water en elektriciteit.”

Heerlen heeft een limiet van ongeveer 118 standplaatsen, verspreid over meerdere locaties in de gemeente. Andere plekkenOok op andere plekken in Limburg vragen jonge woonwagenbewoners met acties aandacht voor het huisvestingsprobleem. Onlangs nog in Beek, maar ook in Margraten, Nuth en Heythuysen zijn protesten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee