KNVB schorst spugende jeugdinternational

© ANP Pro Shots

De KNVB heeft jeugdinternational Jordan Teze uit de selectie van Oranje onder 20 jaar gezet. De 19-jarige verdediger van PSV spuugde vrijdag na de interland tegen Duitsland onder 20 (1-1) richting tegenstander Salih Özcan.

ANP

"Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld'', zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd." Gudde nam die beslissing samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.SchorsingTeze ontbreekt dinsdag bij de volgende interland van de Nederlandse beloften, in Katwijk tegen Polen. "Hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader'', aldus Gudde.WaarschuwingDe KNVB-top gaat met die maatregel aanzienlijk verder dan Bert Konterman, de coach van Oranje onder 20 die het bij een waarschuwing had gelaten. "Vanzelfsprekend hebben wij hem hier op aangesproken en hij heeft ook spijt betuigd voor het incident'', zei Konterman. "Vanuit het team hebben wij besloten om het hierbij te laten en geen verdere maatregelen tegen Jordan te treffen. Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee