Knappe prestatie Robin Frijns: tweede in DTM-race Hockenheim

© AD

Robin Frijns heeft van zich doen spreken in de voorlaatste race uit het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. De Maastrichtenaar eindigde als tweede op circuit Hockenheim.

ANP

Dat was een knap resultaat voor de coureur van Audi, want hij was vanaf de tiende plaats vertrokken en kreeg tijdens de race nog een straf voor het hinderen van de Schotse coureur Paul di Resta.Hij moest drie posities inleveren, maar wist zich daarna toch nog op te werken. Alleen de Brit René Rast kon hij niet meer voorbij.Tweede keerHet was voor Frijns de tweede keer dit seizoen dat hij tot de tweede plaats reikte. Het lukte hem ook in de race op Misano. In de strijd om het kampioenschap speelt de Limburger geen rol van betekenis. Hij staat dertiende. De Brit Gary Paffett leidt met nog één race te gaan. Di Resta en ook Rast hebben nog kans op de titel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee