Eerste nederlaag voor Venlo, makkelijke zege V&L

© iStock

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo hebben zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen in de eredivisie geleden. In Kwintsheul werd het 33-22 voor Quintus.

Ingrid Lemmens en Tom van der Wilt

Venlo kon tot rust goed bijblijven (11-11). De thuisploeg en de Venlose handbalsters hadden voor het duel evenveel punten.Na rust wist Quintus het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Via 26-19 werd de eindstand 33-22.V&L makkelijk langs DalfsenDe handbalsters van Geonius/V&L hebben zaterdagavond opvallend makkelijk van Dalfsen gewonnen. De veelvuldig landskampioen ging in Geleen met 30-22 onderuit tegen de ploeg van Richard Curfs.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg dat de lakens uitdeelde. Het was feller in de duels en kon keer op keer gebruik maken van de vele fouten aan de andere kant. Bij rust was het 15-11 en die marge werd steeds verder uitgebouwd. De vele breaks brachten het verschil zelfs op tien, maar in de slotfase kon Dalfsen de schade nog iets beperken.

V&L stijgt door de zege naar plek drie in de eredivisie. Volgende week wacht de derby met Cabooter Venlo dat evenveel punten heeft.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee