Miraculeuze ontsnapping Lions in EHF Cup

© Twitter/OCI Nitrogen Lions

De handballers van OCI-Lions hebben zaterdagavond op miraculeuze wijze de derde ronde behaald van de EHF Cup. In Oostenrijk was een 29-29 gelijkspel tegen Alpla Hard net genoeg om op doelsaldo door te gaan na de 23-23 van vorige week in Sittard.

Tom van der Wilt

Ivo Steins bezorgde z’n ploeg met nog drie seconden te gaan de felbegeerde treffer. Daar ging een oliedomme overtreding van Hard aan vooraf.Nadat een speler van de thuisploeg de bal in de cirkel wegtikte na een aanvallende overtreding kon de scheidsrechter niets anders doen dan wegens onsportief spel de bal op zeven meter leggen en de speler met rood van het veld te sturen. Steins benutte uiterst koel de strafworp.

VoorsprongLang zag het ernaar uit dat Lions zou worden uitgeschakeld. Tot de rust ging het duel gelijk op (16-15), maar na de thee stond Hard steeds op voorsprong van twee of zelfs drie treffers. Lions behield de aansluiting mede door goed keeperswerk van Luuk Hoiting en door niet het geloof te verliezen in een goede afloop.

Komende week is de loting voor de derde ronde waarin Lions kan worden gekoppeld aan een topploeg uit Duitsland, Frankrijk of Spanje.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee