Gehavend Roda in slotfase gevloerd door Eagles

Print
Gehavend Roda in slotfase gevloerd door Eagles

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Een zwaar gehavend Roda JC heeft zondagmiddag verloren op bezoek bij Go Ahead Eagles.

De ploeg uit Kerkrade hield lang stand in de Adelaarshorst, maar incasseerde in de slotfase drie doelpunten: 3-0.

Debuut
Roda trad aan met een zwaar vertimmerde ploeg. Vanwege schorsingen en blessures maakten Väyrynen, Van Eijma en Souren hun basisdebuut in de competitie. Voor Célestin Djim, een maand geleden vanwege zijn houding nog teruggezet naar het tweede, was weer een plekje op de bank ingeruimd.

Maar het was een van de vaste basisklanten die na aan paar minuten een forse kans kreeg om de score te openen. Van Velzen zette zijn voet tegen een voorzet, maar zag dat zijn schot net naast hobbelde. Go Ahead Eagles deed pas na ruim een half uur echt van zich spreken. Van der Venne nam het Roda-doel van afstand onder vuur, Muyters ranselde de bal uit zijn doel.

Verzet gebroken
Na rust waren Roda en Go Ahead in dezelfde minuut dichtbij de openingstreffer. Van Moorsel raakte de lat aan de ene kant, aan de andere kant werd een schot van Engels gekeerd door Verhulst. Even zag het er naar uit dat Roda dan toch nog een puntje zou overhouden aan de lastige uitwedstrijd, maar tien minuten voor tijd ging het toch nog mis. Van Moorsel kwam opnieuw goed door en schoot vanuit een lastige hoek hard binnen: 1-0.

Nadat het verzet Roda gebroken was, denderde Eagles meteen door. Muyters mocht de bal binnen zes minuten drie keer uit zijn net halen. Voormalig MVV-spits Thomas Verheydt kopte de 2-0 binnen, Van Moorsel tekende met zijn tweede goal voor de 3-0 eindstand.