Meghan Markle zwanger van eerste kindje

Print
Meghan Markle zwanger van eerste kindje

Afbeelding: AD/AFP

Meghan Markle (37), de echtgenote van de Britse prins Harry (34), is zwanger. Dat heeft Kensington Palace vanmorgen bekendgemaakt. De baby, die in de lente van 2019 wordt verwacht, wordt het eerste kindje voor Meghan en Harry die eerder dit jaar trouwden.

Na hun huwelijk in mei werd door Britse media bijna dagelijks gespeculeerd over of, de van oorsprong Amerikaanse hertogin van Sussex, wel of niet in verwachting zou zijn. Het koninklijk huis heeft nooit op de geruchten gereageerd. Vandaag kwam Kensington Palace, dat de woordvoering doet voor de Britse royals, op Twitter en Instagram met een officiële verklaring. ,,De hertog en hertogin zijn blij om aan te kondigen dat de hertogin in het voorjaar een baby verwacht.'' En ook: ,,De koninklijke hoogheden hebben alle steun die ze na hun huwelijk kregen van mensen over de hele wereld erg op prijs gesteld. Daarom vinden ze het fijn om dit leuke nieuws met het publiek te delen.'' 

Achtste achterkleinkind
Volgens Britse media zouden Harry en Meghan koningin Elizabeth (92) en haar man prins Philip (97) afgelopen vrijdag - de dag dat prinses Eugenie trouwde met Jack Brooksbank - hebben geïnformeerd over de aanstaande baby die het achtste achterkleinkind van Elizabeth zal zijn. Ook wordt gesteld dat Meghan 'een goede gezondheid' heeft en recent een succesvolle 12 wekenecho achter de rug heeft. Op basis van die informatie wordt gesteld dat de baby waarschijnlijk eind april zal worden geboren.

Harry en voormalig Suits-actrice Meghan zijn momenteel in Australië, waar ze vandaag beginnen aan een eerste officiële overzeese reis als getrouwd paar. Ze arriveerden maandagochtend (plaatselijke tijd) op de luchthaven van Sydney. Het koppel werd onder grote belangstelling opgewacht. De aankomst van het vliegtuig werd zelfs live op televisie uitgezonden. 

Vluchtige beelden
Het publiek kreeg Harry en Meghan op wat vluchtige beelden na echter niet te zien. Ze werden al snel onder politiebegeleiding naar de residentie van de gouverneur-generaal gereden, waar ze nog even kunnen acclimatiseren voordat het officiële programma begint.

Harry en Meghan doen behalve Australië de komende weken ook Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland aan. De focus van het bezoek ligt op de Invictus Games, die dit jaar van 20 tot 27 oktober in Sydney worden gehouden.

Hoeveel maanden Meghan momenteel zwanger is, is onbekend. Zelf heeft de hertogin nog niets gezegd over het feit dat ze in verwachting is. Harry evenmin. Prins Harry is de jongere broer van prins William (36) die in 2011 trouwde met Kate Middleton. William en Kate hebben inmiddels drie kinderen: George (5), Charlotte (3) en de in april dit jaar geboren Louis. William en Harry zijn de zoons van prins Charles en prinses Diana (1961-1997).