Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Bah schimmel! Wat moet je weggooien en wat kun je nog eten?

Bah schimmel! Wat moet je weggooien en wat kun je nog eten?

Afbeelding: shutterstock en IStock

Is je eten beschimmeld? Sommige schimmels zijn nuttig en smaken zelfs goed, andere zijn ronduit gevaarlijk. Wat blijft eetbaar en welke voedingsmiddelen moet je echt wegsmijten?

Truffels, champignons en paddenstoelen, maar ook brie en blauwschimmelkazen zijn ondanks de schimmels die erop leven allemaal eetbaar. Andere soorten zijn nuttig, soms zelfs onmisbaar, om wijn te maken of worst te drogen. Niet-eetbare schimmels vormen zich op eten dat bederft. De Amerikaanse Food Safety and Inspection Service heeft een en ander op een rijtje gezet.

Schadelijke stoffen

Sommige fungi, de wetenschappelijke naam voor schimmels, kunnen bij consumptie allergische reacties en ademhalingsproblemen ...