Bezoekerscentrum Leudal toont anti-oorlogsfilm

Print
Bezoekerscentrum Leudal toont anti-oorlogsfilm

De poster van de film All Quiet on the Western Front Afbeelding: VIA Leudal

Haelen - In het kader van de tentoonstelling ‘War is over! War is over?’ wordt op woensdag 24 oktober in het Bezoekerscentrum Leudal de film ‘All Quiet on the Western Front’ vertoond.

In tegenstelling tot de meeste films met een boodschap, boodschappen die al gauw verouderd aandoen, heeft regisseur Lewis Milestone’s ongepolijste en indringende verfilming van de anti oorlogsroman van Erich Maria Remarque weinig van zijn originele impact verloren.

De film uit 1930 heeft 2 Oscars gewonnen, één voor beste film en één voor beste regie. Jaren na de verschijning werd de film nog steeds geweerd in landen die oorlog promoten. In Hitler Duitsland werd de film niet voor niets verboden. De film volgt een groep jonge Duitse soldaten in WO-I die hun idealisme in ontgoocheling zien veranderen. Het is een opeenvolging van beroemd geworden scenes.

De organisatie van de vertoning van deze film is in handen van de Studiegroep Leudal. De film begint om 19.30 uur en duurt twee uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelding is niet noodzakelijk. De entree bedraagt € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal hebben gratis toegang.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →