Vermiste ploegleider Steven de Jongh gevonden en naar ziekenhuis gebracht

Print
Vermiste ploegleider Steven de Jongh gevonden en naar ziekenhuis gebracht

Afbeelding: Cor Vos

De Catalaanse brandweer heeft maandagmiddag Trek-ploegleider Steven de Jongh naast een weg aan de Costa Brava aangetroffen.

De Nederlander is in leven en met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis van Girona gebracht. De politie en brandweer waren met wagens en een helikopter een zoektocht begonnen. De Jongh werd bewusteloos aangetroffen, maar ademt wel.

Zoekactie
Op de wielerapp Strava is te zien dat het signaal van De Jongh maandagochtend gestopt is nadat hij ruim twee uur had gefietst en zich al op de weg naar huis bevond. De laatste plaats waar hij zich bevond was de weg van La Bisbal d’Empordà naar Calonge. Rond die plek startte de politie een zoekactie, vooral in de bermen naast de smalle, bochtige weg tussen de bossen en graanvelden.

Via Twitter kwam er ook een actie op gang om uit te kijken naar de Nederlandse ploegleider. "De politie onderzoekt momenteel het gebied", schreef de leiding van Trek-Segafredo op Twitter. "We hopen allemaal op goed nieuws."

Succesvol
De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging als ploegleider bij Team Sky aan de slag. De geboren Alkmaarder fietste voor TVM, Rabobank en Quick-Step. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 won hij de E3 Prijs, in 2004 en 2008 Kuurne-Brussel-Kuurne.