Steven de Jongh is bij bewustzijn en herstelt voorspoedig

Print
Steven de Jongh is bij bewustzijn en herstelt voorspoedig

Steven de Jongh Afbeelding: ANP

De Catalaanse politie heeft maandagmiddag Trek-ploegleider Steven de Jongh bewusteloos naast een weg aan de Costa Brava aangetroffen. De Nederlander was sinds maandagmorgen vermist. Hij is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis van Girona gebracht, maar is inmiddels bij bewustzijn.

De politie en brandweer waren met wagens en een helikopter een zoektocht begonnen nadat zijn vrouw alarm had geslagen. De Jongh werd na uren zoeken bewusteloos aangetroffen. De oud-wielrenner lag zo'n vijf uur lang in een ravijn langs de weg, totdat de politiehelikopter hem uiteindelijk zag. 

Het heeft er alle schijn van dat De Jongh tijdens het fietsen uit de bocht is gevlogen. De politie onderzoekt ook de mogelijkheid dat De Jongh is aangereden. Er zijn remsporen gevonden op de plek waar hij is gevonden.

Bossen
Op de wielerapp Strava is te zien dat het signaal van De Jongh maandagochtend gestopt is nadat hij ruim twee uur had gefietst en zich al op de weg naar huis bevond. De laatste plaats waar hij zich bevond was de weg van La Bisbal d’Empordà naar Calonge. Rond die plek startte de politie een zoekactie, vooral in de bermen naast de smalle, bochtige weg tussen de bossen en graanvelden. Uiteindelijk werd De Jongh gevonden door een helikopter.

Succesvol
De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging als ploegleider bij Team Sky aan de slag. De geboren Alkmaarder fietste voor TVM, Rabobank en Quick-Step. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 won hij de E3 Prijs, in 2004 en 2008 Kuurne-Brussel-Kuurne.