Organisatie Ben Bril Memorial heeft geen budget voor topper Gevorg Khatchikian

Print
Organisatie Ben Bril Memorial heeft geen budget voor topper Gevorg Khatchikian

Ricardo Snijders (archiefbeeld). Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Profbokser Ricardo Snijders uit Heerlen treedt maandagavond in de ring tijdens de twaalfde editie van de Ben Bril Memorial in Koninklijk Theater Carré, in Amsterdam. Tegenstander van de Nederlands kampioen superzwaargewicht is de zeer ervaren Georgiër Giorgi Tevdorashvili.

Voor Snijders wordt het zijn tweede optreden in Carré. Vorig jaar versloeg de vuistvechter Rivo Slory op punten (unanieme jurybeslissing). 

Niet in actie
Hoofdpartij in Carré is maandagavond het Nederlands titelgevecht in het middengewicht tussen Serginio Kanters en Josemir Poulino. Een opvallend gegeven is dat Gevorg Khatchikian sinds een decennium een van Nederlands beste profboksers niet in actie komt in Carré. Khatchikian bokst in de inspirerende ambiance van Carré altijd zijn beste partijen en zegevierde in 2014, 2015, 2016 en 2017 op spectaculaire wijze. Zo versloeg de Heerlenaar bij de vorige editie Serginio Kanters op technisch KO.

Geld
Onvoldoende budget is volgens trainer coach Patrick Driessen de reden dat Khatchikian niet in actie komt. Organisator Hans De Bruijn bevestigt dit. "Vorig jaar was er voor het eerst sprake van een verminderd aantal toeschouwers. Daarom hebben we dit jaar vooral boksers uit de omgeving van Amsterdam geprogrammeerd. Het budget was ontoereikend om zowel Snijders als Khatchikian te nemen. Het is echter goed mogelijk dat Gevorg Khatchikian bij de volgende editie wél weer van de partij is."