Bart Deckers nieuwe dirigent van harmonie Mheer

Print
Bart Deckers nieuwe dirigent van harmonie Mheer

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Mheer - Bart Deckers (33) uit Boukoul volgt Fried Dobbelstein op als dirigent van harmonie Sint-Cecilia in Mheer. Half januari neemt hij het stokje over.

Dobbelstein heeft het muziekkorps uit Mheer ruim dertig jaar geleid. Hij heeft in die periode grote successen geboekt met de harmonie.

Talent
Het bestuur heeft met diverse kandidaten gesproken, en gekozen voor Deckers. "Een jonge dirigent met veel talent", zegt erevoorzitter Jef Jacobs. "We verwachten veel van hem. Maar hij zal het natuurlijk nog moeten waarmaken."

Deckers is zelf leerling van Dobbelstein. Hij heeft na zijn tuba-opleiding hafabra-directie bij hem gestudeerd aan het Artez-conserva­torium in Enschede. Deckers is op dit moment dirigent bij zes verschillende orkesten. Hij zal twee orkesten afstoten, heeft hij het bestuur in Mheer beloofd. Dobbelstein neemt op 13 januari tijdens het nieuwjaars­concert afscheid in Mheer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →