Twan Huys: Zwarte Piet-conflict heel vervelend

Print
Twan Huys: Zwarte Piet-conflict heel vervelend

Uiteindelijk kwam activist Afriyie toch aan tafel bij Twan Huys. Afbeelding: Screenshot RTL

In het tv-programma RTL Late Night heeft presentator Twan Huys maandag een verklaring afgelegd over het conflict, in de aflevering van vrijdag, tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Aanleiding was de dagen durende rechtszaak in Leeuwarden over de blokkade-actie op de A7 op de dag van de nationale Sinterklaasintocht in 2017.

"Niemand is blij met hoe het is gegaan, het was niet onze bedoeling. Heel vervelend", aldus Huys. Tijdens de uitzending was een ontmoeting geregeld tussen Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de 'blokkeerfriezen' en anti-Piet-activist Jerry Afriyie. Maar tijdens de uitzending bleek Douwes niet aan tafel te willen zitten met Afriyie. Hierop ontstond onrust tijdens de uitzending.

Vasthouden
Huys legde in de verklaring uit dat er al weken voor de uitzending afspraken waren gemaakt over de ontmoeting en waar de genodigden zouden zitten. Maar kort voor de uitzending veranderde Jenny van mening, aldus Huys. Hij zei dat het RTL Late Night had moeten vasthouden aan de oorspronkelijke afspraken. "Ja, we hebben hiervan geleerd."

RTL liet eerder maandag verder weten dat er "geen sprake is van een vertrek van Twan Huys bij RTL Late Night". Dat gerucht ging omdat het programma sinds de start wordt geplaagd door slechte kijkcijfers.

Lees ook: RTL heeft spijt van meegaan in 'nieuwe eisen' van 'blokkeerfries'