Robert Reiters wint fotowedstrijd Engel van Maastricht

Print

De winnende foto van Robert Reiters. Afbeelding: Robert Reiters

Een foto die Robert Reiters maakte van de Engel van Maastricht, op de rotonde van de Groene loper, is uitgeroepen tot winnaar van een fotowedstrijd waaraan zestig Maastrichtse amateurfotografen deelnamen.

Een jury onder leiding van fotograaf Guy van Grinsven koos uit de inzendingen de foto van Reiters als winnaar. Op de tweede plaats eindigde Jan Bakker, gevolgd door Jean Raemaekers die op de derde plaats beslag legde. Winnaar Reiter ontving een bronzen reproductie van de engel, op miniatuurformaat.

De originaliteitsprijs ging naar Han Scheuerman. Hij legde een 'huwelijksaanzoek' van die andere Ingel vaan Mestreech vast.

Kunstenaar Wil van der Laan vervaardigde het standbeeld van de engel. Hij schreef, mede vanwege zijn 45-jarig kunstenaarschap, een wedstrijd uit voor de mooiste en beste foto van het beeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →