Nieuw bestuurslid voor scholenkoepel LVO

Print
Nieuw bestuurslid voor scholenkoepel LVO

Het VMBO Maastricht scoort zoals verwacht slecht en krijgt het zware oordeel ‘zeer zwak’. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Nico de Vrede is per direct benoemd tot interim-lid van het college van bestuur van de omstreden scholenkoepel Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Dat meldt LVO op haar website.

Samen met LVO-voorzitter André Postema en interim-bestuurslid Jan Rijkers vormt Vrede nu het college van bestuur. Zijn benoeming is tijdelijk, naar een permanent lid wordt nog altijd gezocht. Rijkers werd aangesteld om puin te ruimen na het examenschandaal op het VMBO Maastricht. Ook zijn benoeming is tijdelijk.

Afgetreden
Eerder dit jaar trad Marianne van Wegberg af als lid van college van bestuur nadat duidelijk werd dat 353 leerlingen van VMBO Maastricht -onderdeel van LVO Maastricht-  waren gezakt. Hun eindexamens waren ongeldig verklaard nadat bleek dat bij alle leerlingen cijfers voor het schoolexamens en andere opdrachten ontbraken. Hierdoor moest het meerendeel van de leerlingen afgelopen zomer hersteltoetsen maken om zo alsnog te kunnen slagen.

Ondanks hevige druk vanuit onder meer de Tweede Kamer weigerde Postema eerder dit jaar om af te treden als voorzitter nadat de misstanden op VMBO Maastricht aan het licht kwamen. Recentelijk werd bekend dat hij is herbenoemd voor een periode van twee jaar. Ook hierop volgde een storm van protest. Net als veel kamerleden en ouders van leerlingen liet ook onderwijsminister Arie Slob weten niet blij te zijn met de herbenoeming van Postema.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →