Stressballetjes bij Ikea tegen de werkdruk

Print
De medewerkers van Ikea in Heerlen zijn het beu. De werkdruk is er te hoog, het salaris groeit niet mee met de economische voorspoed en nu dreigen ze ook nog te worden gekort op de (zaterdag-)toeslagen.

Dus wordt er op deze zonnige dinsdagochtend actie gevoerd, pal voor de ingang van het Zweedse woonwarenhuis. Aan klanten worden blauwe stressballen uitgereikt, want ook de consument wordt op de proef gesteld, zeggen de Ikea-medewerkers.

Service
"De wachttijden lopen op, vaak liggen er te weinig spullen in het schap en met maar één medewerker per afdeling kun je natuurlijk niet echt spreken van service."

Lees ook: 'Het familiegevoel hier is weg'

Opgeschort
De FNV heeft de lopende cao-onderhandelingen met Ikea Nederland tot nader order opgeschort. Met acties zoals in Heerlen en een eerdere drukbezochte sit-in in het filiaal in Amsterdam wil de vakbond het bedrijf onder de druk zetten om met een beter aanbod te komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →