Roofoverval Tegelen: moord of diefstal met geweld?

Print
Roofoverval Tegelen: moord of diefstal met geweld?

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Het Openbaar Ministerie heeft veertien maanden na de roofoverval die een 72-jarige bewoner van een wooncomplex in Tegelen het leven heeft gekost, nog niet bepaald waarvoor het de twee verdachten gaat vervolgen.

Op de voorlopige dagvaarding van Boy T. (50) en Joyce K. (32) uit Venlo staan nog negen varianten van misdrijven waaraan ze zich mogelijk schuldig hebben gemaakt. Het zwaarste verwijt luidt: moord. Een veel lichtere variant is: diefstal met de dood tot gevolg.

Zesde zitting
Het geduld bij de rechters en de advocaten is op, bleek dinsdag tijdens een tussentijdse rechtszitting in Roermond. De rechtbank Limburg heeft officier van justitie Ineke Meijer gemaand om op korte termijnen met een definitieve dagvaarding te komen. “Driemaal is scheepsrecht,” hield de rechtbankvoorzitter haar voor. Op 19 november houdt de rechtbank alweer de zesde tussentijdse zitting over deze zaak. De inhoudelijke behandeling is op 17 januari. 

Lees ook: Slachtoffer roofoverval aan verwondingen overleden

De politie hield de twee verdachten op 20 augustus 2017 aan vanwege hun mogelijke rol bij de beroving van een bejaarde man in een zorgcomplex aan de Lingsterhofweg. Het slachtoffer zou zijn geslagen en met een mes zijn gestoken. Zijn belagers zouden geld van hem hebben gewild. Een medebewoonster die, gealarmeerd door tumult en geschreeuw, te hulp wilde schieten, raakte ook gewond. Het slachtoffer overleed een maand later. Advocaat David Nieuwenhuis van de mannelijke verdachte betwijfelt of het verband is tussen het voorval en de dood van de man.  

Op 20 augustus 2017 werden Boy T. (49) en Joyce K. (31) in Tegelen al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval.

Getuigen
Wat er zich die dag precies heeft afgespeeld, zal waarschijnlijk pas duidelijk worden tijdens de inhoudelijk behandeling begin volgend jaar. De politie heeft inmiddels heeft veel getuigen gehoord. Uit die verhoren zou naar voren zijn gekomen dat de verdachten en het slachtoffer elkaar kenden. Hij zou zijn latere belagers vrijwillig hebben binnengelaten in zijn woning.

In de dossiers van Boy T. en Joyce K. zitten ook een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over het overlijden van de man en het verslag van de psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum over T. Hij kreeg in het verleden tbs opgelegd vanwege zijn betrokkenheid bij een geweldsincident. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →