Geluidswandeling 'Heerlen gehoord' op herhaling

Print
Geluidswandeling 'Heerlen gehoord' op herhaling

Afbeelding: Bovengronds

De geluidswandeling 'Heerlen gehoord - echo's tussen toen en nu' wordt aankomend weekend nog zes keer aangeboden.

Naar aanleiding van een reeks van 15 geslaagde en uitverkochte geluidswandelingen tijdens Cultura Nova zal tijdens de Maand van de geschiedenis de geluidswandeling opnieuw te beleven zijn. 

Klanken
In samenwerking met stadshistoricus Michel Lemaire van Historisch Goud heeft klankkunstenaar Mike Kramer een geluidswandeling samengesteld in het kader van de themaperiode Bovengronds, en nu dus ook voor de 'Maand van de Geschiedenis'. Tijdens de route worden in gesproken woord echo’s van de Heerlense geschiedenis verteld, afgewisseld door klanken van het Heerlen van nu.

Route
De route wordt in groepen van maximaal 13 personen afgelegd. Elke deelnemer krijgt hiervoor een eigen audio headset. Vanuit het startpunt bij het Nederlands Mijnmuseum worden een elftal plekken bezocht in en rond het centrum, met een eigen karakter aan geschiedenis en geluid. De wandeling wprdt zaterdag 20 en zondag 21 oktober drie keer gehouden. Kijk voor meer info en kaarten op deze link.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →