Beesel pakt overlast door truckers aan

Print
Beesel pakt overlast door truckers aan

De parkeerplaats voor vrachtwagens aan de James Cookweg in Blerick. Afbeelding: Lé Giesen

Beesel pakt de overlast aan van truckers die hun vrachtauto langs de weg parkeren en in de berm hun behoefte doen.

Dat antwoordt burgemeester Petra Dassen op vragen van het CDA. De fractie was het opgevallen dat er in de weekeinden vrachtauto’s worden geparkeerd naast de Nijverheidsweg, dr. Poelsstraat en bij Waterloo. Aangezien daar geen toiletten zijn, doen chauffeurs hun behoefte in de berm, aldus het CDA.

Maximale parkeerduur
Beesel gaat langs de rijksweg bij Waterloo borden plaatsen waarop staat dat de maximale parkeerduur vier uur is. Op de twee andere plekken wil Beesel in overleg met lokale ondernemers een toilet plaatsen. In overleg met politie en buurgemeente Venlo is besloten truckers ook door te verwijzen naar de grote parkeerplaats voor vrachtwagens aan de James Cookweg in Blerick. Dit terrein beschikt over voldoende sanitaire voorzieningen.

Niet in cabine
Vrachtwagenchauffeurs mogen tijdens hun verplichte weekendrust vanaf begin dit jaar niet meer in de cabine van hun wagen genieten. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →