Wéér warmterecord gebroken, en nog is het niet op

Print
Wéér warmterecord gebroken, en nog is het niet op

Genieten in de zon op het terras. Afbeelding: AD

In Limburg is het dinsdag weer zomers warm geworden.

Maar onze provincie verloor het warmterecord voor 16 oktober. In Gilze-Rijen steeg het kwik tot 25,7 graden, de hoogste temperatuur ooit gemeten op deze dag.  

Vliegveld Beek
Nog nooit werd op 16 oktober ergens in het land een dergelijke temperatuur op een officieel meetpunt gemeten. Het oude record is niet eens van zo lang geleden. Vorig jaar werd het zowel op vliegveld Beek als in Eindhoven 25,5 graden.

Ook woensdag wordt het nog een mooie dag, maar daarna gaat de temperatuur toch echt langzaam dalen. De draaiende wind is daar de oorzaak van. Het dalen van de temperatuur gaat stap voor stap, vertelt Michiel Severin van Weerplaza. "Met het weer is donderdag en vrijdag niks mis, alleen moeten we qua temperatuur wat inleveren. Beiden dagen zijn nog steeds mooi."

Records
Volgens Severin is het weer wel bijzonder. "Records zoals dit verwacht je nooit, zeker niet zo veel records achter elkaar, en zo laat in het jaar."

Limburg heeft geluk met het weer, zeker nu veel mensen van de herfstvakantie genieten. "Volgende week, als ze in het midden en noorden herfstvakantie hebben, wordt het weer minder. We krijgen wisselvallige periodes, vanaf maandag gaat het bijna dagelijks regenen. Het wordt een échte herfstweek."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →