Leerlingen weg bij oude kazerne Weert vanwege arbeidsmigranten

Print
Leerlingen weg bij oude kazerne Weert vanwege arbeidsmigranten

Afbeelding: AirVision.nl /John Dummer

Ouders van leerlingen van de Basketbal Academie Limburg (BAL) halen hun kinderen weg bij het HQ-terrein in Weert. De ouders vinden de aanwezigheid van (dronken) arbeidsmigranten niet veilig.

De arbeidsmigranten verblijven in hetzelfde gebouw op het voormalige kazerneterrein als de jeugdige leerlingen van BAL.

Beschonken
"Het komt voor dat arbeidsmigranten al dan niet in dronken toestand bij de deur hangen die naar de verblijven van de leerlingen leidt, zegt Gerard Ackermans, voorzitter van BAL. "Dat is niet altijd even plezierig en levert overlast op. Dat heeft ertoe geleid dat sommige ouders hun kinderen daar weg hebben gehaald en elders in Weert hebben ondergebracht."

Sinds de zomer
"Ook wij zijn niet blij met de arbeidsmigranten", zegt Anton Poell, een van de eigenaren van HQ. "We hebben te goeder trouw tot 31 december 2019 een verhuurcontract afgesloten met een uitzendbureau. De situatie is echter deze zomer helemaal uit de hand laten lopen. De laatste tijd zijn er echter geen klachten meer."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →