‘Situatie Antoniuslaan Blerick slechter geworden’

Print
‘Situatie Antoniuslaan Blerick slechter geworden’

Afbeelding: De Limburger

Venlo - De overlast door ‘junkies en drunkies’ in de Antoniuslaan in Blerick is de laatste tijd toegenomen, stelt EENLokaal.

De coalitiepartij in Venlo stelt tijdens de komende raadsvergadering vragen aan het gemeentebestuur over de situatie in de straat.

Meldingen
Volgens burgerraadslid Henny Bosch speelt de overlast de laatste weken op. "In de buurtapp komen dagelijks meldingen voorbij over drugsdeals, openbare dronkenschap en verdachte personen. Daar kwam vorige week nog de inval van de politie in een pand bij, waar iemand werd aangehouden en een wapen werd gevonden.”

Volgens Bosch voelen bewoners van en rondom de Antoniuslaan zich steeds meer bedreigd in hun eigen omgeving. "Een karakteristiek stuk Blerick is aan het verpauperen.”

EENLokaal wil ook van het college weten of het klopt dat er kamerverhuurders in de straat zijn die van de gemeente een financiële bijdrage krijgen om ‘probleemgevallen’ te huisvesten. Bosch zegt zich ervan bewust te zijn dat er gesprekken lopen over onder andere de aanpak van kamerverhuur. "Wij willen een update over hoe dit verloopt.”

Antwoorden
Een woordvoerder van Venlo wil nog niet vooruitlopen op de antwoorden. "Die worden gegeven tijdens de raadsvergadering.” Wethouder Sjors Peeters (50Plus) kondigde eerder aan dat de Antoniuslaan één van de straten is waar geen nieuwe kamerverhuurpanden bij mogen komen.

Bewoonster Wilma van Beek bevestigt dat die stop is ingevoerd en dat er alleen nog vergunningen worden afgegeven voor appartementen. "In het eerste deel van de straat is het relatief rustig, maar verderop is er van alles loos.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →