Extra hal voor manege in Nederweert

Print
Extra hal voor manege in Nederweert

Afbeelding: iStock

Nederweert - Manege De Kraal aan de rand van Budschop krijgt een extra hal. Van de bestaande hal wordt het dak gesaneerd. De gemeente Nederweert heeft toestemming verleend om de extra hal op 't Veldje te bouwen, het speelveld dat wordt gebruikt voor dressuurwedstrijden.

Door de nieuwe hal kunnen meer indoorwedstrijden worden georganiseerd en kan de manege verder groeien. Deze groei is al ingezet doordat steeds meer ruiters vanuit de Belgische grensstreek en Weert naar Nederweert komen. Het bedrijf Greenspread gaat de hal bouwen. Daarbij wordt het dak van de bestaande hal van asbest ontdaan en daarna worden beide daken voorzien van 2900 zonnepanelen. 

Paaseierenrapen
De stichting Paarden- en Ponyrijcentrum Nederweert, exploitant en eigenaar van manege De Kraal, krijgt het terrein van 2660 vierkante meter van de gemeente in gebruik voor ongeveer 25 euro per jaar. Voorwaarde is wel dat bijvoorbeeld het jaarlijkse paaseierenrapen van buurtvereniging Budschop op het terrein gewoon door kan gaan en dat het maai- en snoeiwerk op het terrein voor rekening van de manege komen. Door de plaatsing van de zonnepanelen worden de huurkosten die de manege aan Greenspread afdraagt met een kwart gedrukt en betaalt de stichting 7500 euro huur per jaar voor de nieuwe manegehal. Van de manage maken drie ruitersportverenigingen gebruik.

Volgend jaar
De bouw van de nieuwe hal en de sanering van het bestaande dak gaan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start, laat een woordvoerder van Greenspread weten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen