Gijzelnemer Keulen is Syrische vluchteling

Print
Gijzelnemer Keulen is Syrische vluchteling

Afbeelding: Oliver Berg/dpa /AFP

De Duitse autoriteiten hebben de identiteit vastgesteld van de gijzelnemer die is opgepakt in Keulen. Het gaat om een 55-jarige Syrische vluchteling. De man ligt nog steeds in coma, maar verkeert volgens de politie niet meer in levensgevaar.

De Syriër raakte maandag ernstig gewond toen de politie ingreep op het treinstation in de stad.

Gijzeling
De man, een bekende van de politie, had een molotovcocktail gegooid in een fastfoodrestaurant op het station. Daar raakte een veertienjarig meisje gewond. De Syriër gijzelde vervolgens een vrouw in een apotheek. Daar schoten agenten hem later neer.

Agenten deden later een inval in de woning van de man in een opvanglocatie voor vluchtelingen. Daar legden onderzoekers de hand op bewijsmateriaal.

Doelwit
De politie heeft de Syriër nog niet kunnen verhoren, maar denkt dat hij de gijzeling niet had gepland. De McDonald's zou zijn doelwit zijn geweest, maar daar sprongen sprinklers aan.

Lees ook: Gijzelnemer Keulen bond gasfles aan vrouw en zwoer trouw aan IS

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →