Praten over mantelzorg met ervaringsdeskundige Eric Corton

Print
Praten over mantelzorg met ervaringsdeskundige Eric Corton

Afbeelding: Ade Johnson

In Kasteel Vaeshartelt wordt zondag 21 oktober gesproken over de belasting die mantelzorgers ervaren. Onder leiding van radiopresentator en diskjockey Eric Corton kunnen belangstellenden meepraten over de impact die mantelzorg kan hebben op het dagelijks leven van de verzorgende.

Dat gebeurt tijdens de bijeenkomst met de titel Moeder aan de Lijn - Verandert mijn leven.

"De zorg voor iemand van wie je houdt is zo vanzelfsprekend dat je er, zonder dat je het in de gaten hebt, bijna een dagtaak aan hebt. Daar kun je aan alle kanten hulp bij gebruiken. Daarom is het delen van elkaars ervaringen zo ontzettend belangrijk en zinvol", aldus gespreksleider Eric Corton. Corton is zelf mantelzorger (geweest) voor zijn beide ouders.

De Maastrichtse wethouder Zorg en Welzijn, Mara de Graaf-van Haasen, is ook aanwezig om mee te praten over de impact van mantelzorg op het leven van de verzorgenden.

De gespreksmiddag in Kasteel Vaeshartelt start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mantelzorgers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen