Plan: fors geld voor verlichting fietspaden

Print
Plan: fors geld voor verlichting fietspaden

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Echt - De provincie is van plan de portemonnee te trekken om nieuwe en betere verlichting voor fietspaden te realiseren, ook in Midden-Limburg.

Gedeputeerde Staten besluiten volgende week over de investering van 550.000 euro voor verlichting.

Verkeersongelukken
Het grootste deel hiervan zal naar Echt-Susteren gaan. Daar zal voor twee ton zogeheten ‘dynamische verlichting’ worden aangelegd op de snelfietsroute N276 tussen de kernen Susteren, Echt en Sint Joost. Die route is bekend vanwege de verkeersongelukken. De nieuwe ‘dynamische’ lampen gaan feller schijnen op het moment dat er een fietser passeert.

Ook de onoverzichtelijke situatie bij de Pissumerweg in Susteren zal worden aangepakt. Die ingreep kost in totaal ruim 567.000 euro, aldus de provincie.

Geld
Ook Roermond en Horn profiteren van de provinciale geldinjectie. Twee kilometer van de snelfietsroute Weert-Roermond zal worden verlicht. De route wordt veel gebruikt door scholieren en toeristen. De provincie is van plan de helft van de totale kosten (150.000 euro) te betalen.

Naast de Midden-Limburgse plaatsen komt er eveneens betere verlichting langs schoolfietsroutes in Venray, Bergen, Well en Horst aan de Maas.

In de gemeente Venray wordt ruim 2,5 kilometer ‘dynamisch’ verlicht in de bossen tussen Geijsteren en Oostrum. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van een speciale techniek die ervoor zorgt dat de vleermuizenpopulatie zo min mogelijk hinder ondervindt van het nieuwe licht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →