MVV wil opheldering over weggestuurde bussen

Print
MVV wil opheldering over weggestuurde bussen

Afbeelding: ANP

MVV vraagt de politie opheldering over de gang van zaken rond de bussen met supporters die werden weggestuurd uit Enschede. Zo’n 80 fans van de Maastrichtse club misten hierdoor de ontmoeting tussen FC Twente en MVV, afgelopen zondag.

De bussen met MVV-fans werden in de omgeving van Enschede opgevangen door de politie. Vervolgens werden de bussen en de inzittenden aan een onderzoek onderworpen. De politie stuurde twee bussen terug, omdat de inzittenden weigerden mee te werken aan een alcoholtest, zo meldt de Twentse krant Tubantia.

Onenigheid
De afspraak was volgens de Twentse politie dat op de heenweg geen alcohol in de supportersbussen aanwezig mocht zijn en dat de naleving van die afspraak zou worden gecontroleerd. Toen de bussen werden teruggestuurd, kwam het ook nog tot onenigheid tussen de politie en supporters bij een tussenstop in de buurt van Deventer.

Lees ook: MVV-bussen in Enschede teruggestuurd naar Limburg

MVV wil nu graag weten was de aanleiding van bepaalde acties van de politie is geweest. Maandag heeft de Maastrichtse club de nodige getuigenissen van supporters en stewards over het ‘busincident’ verzameld.

Uit hun vak
Voor aanvang van het voetbalseizoen stond het competitieduel tussen FC Twente en MVV als ‘autocombi’ op papier; fans uit Limburg zouden dan met eigen auto naar Enschede mogen komen. Maar nadat supporters van MVV zich eind september tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht hadden misdragen, werd die afspraak teruggedraaid. In Utrecht braken de MVV-supporters na het bekerduel uit hun vak. 

160 MVV-fans mochten wel doorrijden naar de Grolsch Veste. Zij arriveerden toen de wedstrijd tegen FC Twente al bezig was.