Amerikaanse scholier deelt koekjes uit met as van overleden oma

Print
Amerikaanse scholier deelt koekjes uit met as van overleden oma

Het meisje deelde de koekjes uit aan negen klasgenootjes. Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Shutterstock

De Amerikaanse politie doet onderzoek naar de traktatie die één van de leerlingen van de Da Vinci High School in Davis, Californië deze week mee naar school nam. Volgens het meisje zou er as van haar overleden oma in hebben gezeten.

Amerikaanse media beschrijven hoe het meisje koekjes uitdeelde aan negen klasgenootjes. Terwijl ze die opaten, meldde ze dat ze er de as van haar overleden oma in had verwerkt. Volgens één van de jongens die een koekje at, vroeg de school vervolgens om erover te zwijgen, maar één van de ouders schakelde uiteindelijk toch de politie in. 

Meer onderzoek
Naar aanleiding van de melding is de politie een onderzoek begonnen. In tegenstelling tot de vaker gemelde spacecake is dit een nieuw soort melding voor hen: "Dit is een vreemde", aldus Paul Doroshov van het politiekorps in Davis. "Dit is zo ongebruikelijk, dat er meer onderzoek voor nodig is. Maar ik heb niet gehoord dat iemand ziek is geworden of gewond is geraakt hierdoor." 

Lastig
De school heeft een verklaring gedeeld waarin zij aangeeft dat ze niet kan ingaan op zaken die met studenten te maken hebben, maar dat het onderzoek nog loopt. "Dit is een bijzonder lastige zaak en we hebben op gepaste wijze en met het grootste respect gehandeld hierna."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →