Glacisweg bij laatste 10 in race 'Schoonste Winkelgebied NL'

Print
Glacisweg bij laatste 10 in race 'Schoonste Winkelgebied NL'

Het winkelgebied aan de Glacisweg in Sint Pieter is in de race voor 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'. Afbeelding: NederlandSchoon

Het winkelcentrum aan de Glacisweg in de wijk Sint Pieter in Maastricht zit bij de tien finalisten voor de titel van 'Schoonste winkelgebied van Nederland'. "Er ligt daar zeer weinig zwerfafval." Stichting Nederland Schoon, gefinancierd vanuit het nationaal Afvalfonds, maakt dinsdag 30 oktober de winnaar bekend.

Uit het onderzoek van de onafhankelijke stichting die in 1991 door bedrijfsleven en de ANWB is opgericht, is gebleken dat bezoekers van het winkelgebied aan de Glacisweg het winkelen als zeer prettig ervaren. Ondernemers in het gebied tonen veel betrokkenheid, aldus de stichting. "De betrokken partijen werken goed samen om het winkelgebied schoon te houden. Dat werpt zijn vruchten af. Er ligt in het gebied zeer weinig zwerfafval."

Het is de zesde keer dat de verkiezing gehouden wordt. Vorig jaar deden er 77 gemeenten en 576 winkelgebieden mee. Dit jaar namen 125 gemeenten en 581 winkelgebieden deel aan de verkiezing. Winnaar van vorig jaar was Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond.

Nederland Schoon wordt gefinancierd vanuit het Afvalfonds dat is verbonden aan de overheid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen