Werkonderbreking bij drukkerij Roto Smeets in Weert

Print
Werkonderbreking bij drukkerij Roto Smeets in Weert

Afbeelding: iStock

Om hun eisen voor een goede cao kracht bij te zetten, leggen medewerkers van drukkerij Roto Smeets in Weert woensdagmiddag in een estafetteactie van de vakbonden het werk neer.

Volgens Jos Cohen, bestuurder bij vakbond FNV Media & Cultuur, zijn de werknemers in de sector het zat, dat door de opstelling van de werkgevers er nog steeds geen fatsoenlijke cao op tafel ligt. Cohen omschrijft het cao-bod van de werkgevers als  'verslechteringsvoorstellen'.

Generatiepact
De bonden eisen onder meer 6 procent loonstijging in de komende twee jaar,  goede afspraken over de inschakeling van flexwerkers en een regeling waarbij oudere werknemers plaats maken voor jonge collega’s, het zogenaamde generatiepact. De werkgevers bieden vier maal 1 procent loonstijging in 27 maanden en volgens de bonden een 'uitgekleed generatiepact'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →