Rector-magnificus Tilburg University stopt

Print
Rector-magnificus Tilburg University stopt

Emile Aarts Afbeelding: Wikepedia/Google Street View

Rector-magnificus Emile Aarts van Tilburg University stopt na zijn eerste termijn. Een woordvoerder heeft dat woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van universiteitsblad Univers. Over de reden van zijn keuze doet de universiteit geen mededelingen.

De termijn van Limburger Aarts eindigt op 1 juni volgend jaar. Hij blijft wel als hoogleraar op het gebied van data science en innovatie verbonden aan de universiteit.

Promoties
Tilburg University kwam de afgelopen jaren diverse keren negatief in het nieuws vanwege hoge aantallen promoties en riante beloningen voor promotiebegeleiders. De universiteit werd in de media omgedoopt tot een 'promotiefabriek' die zoveel mogelijk winst probeert te maken. Intern en extern kreeg de rector kritiek dat hij niet doortastend genoeg heeft opgetreden tegen de omstreden werkwijze van de betrokkenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →