Regen tijdens vrije trainingen, vaker droog tijdens Grand Prix VS

Print
Zo droog als het in Nederland is, zo nat is het deze dagen in grote delen van de staat Texas, waar komend weekend de Formule 1 neerstrijkt. Vrijwel zeker gaan de vrije trainingen vrijdag plaatsvinden in regenbuien. In het weekend is er meer kans op droge perioden.

De Grand Prix van de Verenigde Staten vindt plaats op het Circuit of the Americas in Austin. Vrijwel zeker krijgt Austin deze dagen te maken met flinke plensbuien, zo zegt Ben Lankamp van Weerplaza. "Je ziet in deze fase van het seizoen altijd wel dat er stevige buien overtrekken, maar het is nu wel héél wisselvallig. Komende dagen zullen sowieso wel nat zijn, maar voor het weekend worden vaker droge perioden verwacht."

Positief
Voor Max Verstappen, regenrijder bij uitstek, zou een buitje wel goed uitkomen. Zeker omdat bij droge periodes tussen de druppels door de baan nog niet goed is opgedroogd. 

In Austin, de hoofdstad van Texas, wordt het de komende dagen rond de twintig graden. Tijdens de GP, zondagmiddag, loopt het kwik op naar circa 22 graden. De race start plaatselijke de middag (13.10 uur), in Nederland is het dan 20.10 uur.