24 maanden cel voor dader schietpartij in Venlo

Print
 24 maanden cel voor dader schietpartij in Venlo

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - De rechtbank in Maastricht heeft woensdag de 28-jarige Bashir B. uit Panningen 24 maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd vanwege een schietpartij in Venlo.

B. schoot op 4 januari van dit jaar bij sportschool Basic Fit aan de Nijmeegseweg in Venlo twee keer op de onderbenen van een man uit Venlo met wie hij al langer ruzie had. B. en het slachtoffer zouden al maanden een financieel geschil hebben gehad.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar cel, waarvan een voorwaardelijk tegen B. geëist. 

Bedreigd
B. beweerde tijdens de behandeling van zijn strafzaak dat het slachtoffer hem en familieleden meerdere malen heeft bedreigd en driemaal een auto heeft vernield. Naar aanleiding daarvan zou hij uit angst een wapen en een kogelvrij vest hebben aangeschaft.  

Op 4 januari liepen de twee elkaar na middernacht tegen het lijf in de sportschool in Venlo. Over en weer werd er gedreigd en gescholden. Dat leidde uiteindelijk buiten de sportschool tot de schietpartij. B. sloeg daarna op de vlucht. Hij meldde zich enkele weken later zelf bij de politie. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →