Hof legt Magisch Maastricht niets in de weg

Print
Hof legt Magisch Maastricht niets in de weg

Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Kermisondernemer René Duursma heeft ook in hoger beroep bakzeil gehaald in zijn geschil met Maastricht. De gemeente hoeft het contract met de organisator van Magisch Maastricht niet te vernietigen. Het kerstevenement kan daardoor weer gewoon doorgaan.

Volgens Duursma is Maastricht een paar jaar geleden bij de aanbesteding van het winterfestijn bedrogen. Dat werd toegewezen aan de stichting Winterevents, maar achter de schermen zouden ook anderen, onder wie de Maastrichtse zakenman Maurice Schoenmaeckers bij de organisatie betrokken zijn.

Afwijzen
In kort geding achtte de rechter in Maastricht vorig jaar de lezing van Duursma in grote lijnen aannemelijk, maar hij wees de eis om de vergunning voor Winterevents te vernietigen om formele redenen af. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelt dat dit voor een kort geding sowieso een te vergaande maatregel is.

Het hof had Maastricht wel kunnen opdragen een onderzoek naar de gang van zaken te verrichten, maar wijst ook dat af.  De beroepsrechter acht het onvoldoende aannemelijk dat de gemeente op het verkeerde been is gezet.

Lees ook: Maastricht neemt vergunning voor 'Magisch' niet af

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →