Onderzoek naar ongevallen op N271 Heijen na zware aanrijding

Print
Onderzoek naar ongevallen op N271 Heijen na zware aanrijding

Afbeelding: SK-Media

Heijen / Ven-Zelderheide - Een aanrijding dinsdagavond op de N271 ter hoogte van restaurant Molenzicht in Heijen is aanleiding voor wethouder Janine van Hulsteijn om onderzoek te laten doen naar de situatie ter plaatse.

"We willen weten hoe vaak hier ongelukken gebeuren en of die samenhangen met de inrichting van de weg. Mogelijk speelt het dubbele fietspad een rol", zegt Van Hulsteijn in een reactie. 

Drie auto's
Bij de meest recente aanrijding waren drie auto's betrokken. Een auto reed de N271 op vanaf de parkeerplaats bij het restaurant. Een auto die op de provinciale weg reed, botste op die wagen waarna nog een andere automobilist met zijn voertuig in reed op de gebotste wagens.

Onderzoek
Van Hulsteijn: "We willen weten of het hier om een zogeheten blackspot gaat die extra aandacht verdiend. We hebben eerder met gedeputeerde Eric Geurts bij de N271 gestaan. Dat was naar aanleiding van het Jongeren en Politiek-project waarbij scholieren een veiligere oversteek wilden maken voor fietsers. De Schaafsebosweg en de Erfsebosweg die hier op de provinciale weg uitkomen willen we in het onderzoek ook betrekken."

Gennep zal bij de provincie aandringen op het nakomen van eerder gedane beloften dat de verkeerssituatie hier verbeterd zal worden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →