Onderzoek naar behoefte voor podia in Sittard-Geleen

Print
Onderzoek naar behoefte voor podia in Sittard-Geleen

Afbeelding: David van Haren

Sittard - De gemeente Sittard-Geleen wil in kaart brengen welke behoefte er in de regio bestaat aan podia als de Sittardse schouwburg, de Geleense Hanenhof en het Poppodium Volt.

Voor de schouwburg, Volt maar ook het nieuwe Sittardse filmhuis (allen onderdeel van cultuurbedrijf De Domijnen) geldt dat er sprake is van hoge vaste kosten.

Verouderd
Met name voor de schouwburg betekent dit dat er "maar beperkt mogelijkheden zijn om tot een programmering te komen die leidt tot een beter publieksbereik en daarmee een betere exploitatie", staat in de gemeentelijke Programmabegroting 2019.

De Sittardse schouwburg is bovendien verouderd en eigenlijk aan vervanging toe. Bekeken wordt of er niet een nieuw, kleiner en goedkoper podium kan komen onder de vlag van De Domijnen. Het stadsbestuur hoopt zo in de toekomst te kunnen besparen op exploitatiekosten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →