Voedselkaravaan doet Peelregio aan

Print
Voedselkaravaan doet Peelregio aan

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo / Venray - De Voedselkaravaan doet op 27 oktober ook Noord-Limburg aan. Verdere verduurzaming van de landbouw staat centraal.

Met naar verwachting vier bussen met belangstellenden trekt zaterdag 27 oktober de Voedselkaravaan door onder meer de Noord-Limburgse Peelregio. De karavaan doet tal van bedrijven en initiatieven aan die op een vernieuwende manier met land- en tuinbouw bezig zijn. Het programma bestaat verder uit workshops, lezingen en films over dat thema.

Publiek
Het organiserende netwerk Voedsel Anders mikt op een breed publiek van consumenten, varkensboeren, groentetelers, supermarkteigenaren en beleidsmakers. Het initiatief probeert met praktijkvoorbeelden mensen te inspireren tot een verdere verduurzaming van de landbouw.

Diverse punten op programma
Er staan excursies op het programma naar pluimveehouder David Janssen in Veulen en People’s Farm in Maasbree. Het pluimveebedrijf uit Veulen produceert het Gijs-ei. De kippen krijgen alleen regionaal geteeld veevoer in plaats van geïmporteerd voer. People’s Farm timmert aan de weg met het Verskratje, waarbij zelfgeteelde groente aan de consument wordt verkocht.

Varkenshouder Ruud van Dijck uit Oirlo, beter bekend als boer Ruud, is een van de sprekers op een workshop over duurzame vormen van veevoer als alternatieven voor geïmporteerde soja. Van Dijck voert de varkens onder meer biergist van gebrouwen bier en aardappelstoomschillen.

De gebroeders Verbeek van Bio-Verbeek in Velden geven een workshop over bokashi. Bokashi wordt onder meer van gefermenteerde etensresten gemaakt en geldt als bodemverbeteraar.

Slow Food Youth Network is een beweging die zich onder meer afzet tegen fastfood. Zij geeft een workshop die moet leiden tot de oprichting van een Venlose afdeling van het netwerk. Aanmelden voor de Voedselkaravaan kan tot en met 25 oktober op de site van Voedsel Anders Nederland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →