Sportschoenen vol cash: man met twee ton aangehouden op Eindhoven Airport

Print
Sportschoenen vol cash: man met twee ton aangehouden op Eindhoven Airport

Afbeelding: ED/FIOD

De douane heeft vorige week vrijdag een man (29) aangehouden op Eindhoven Airport, met 200.000 euro contant geld bij zich. Bij een reguliere controle van zijn bagage vonden douanemedewerkers het geld, dat verstopt zat in sportschoenen.

Het geld zat opgerold in twee paar schoenen, zo meldt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). 

Onderzoek
De man - wiens woonplaats of verblijfplaats onbekend is - was op weg naar Malaga. De douane heeft de zaak overgedragen aan de FIOD, die verder onderzoek doet. De man is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft beslist dat hij langer blijft vastzitten.

Witwassen
Volgens een woordvoerder van de FIOD gaf de man geen bevredigend antwoord op de vraag waar het geld vandaan kwam. "Er is een vermoeden dat het gaat om witwassen", aldus de woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen