Manager Roompot: terreurverdachten zaten niet bij ons

Print
Manager Roompot: terreurverdachten zaten niet bij ons

Een vakantiehuisje van Roompot. Afbeelding: ANP

Regiomanager Joan van Gompel van Roompot Vakantieparken stelt dat de terreurverdachten die eind vorige maand in Weert zijn aangehouden zeker niet op zijn park verbleven.

"Als ze er bij ons een huisje gehuurd hadden, dan had het personeel dat zeker geweten", aldus Van Gompel.

Verbaasd
"Bovendien zou het verblijf van zo’n groep mannen zeker zijn opgevallen bij de overige gasten. Ik was dan ook hooglijk verbaasd op jullie site te lezen dat de vier terreurverdachten in een vakantiehuisje in Weert verbleven."

Van Gompel sluit niet uit dat de terreurcel op een andere plak in Weert een (los) vakantiehuisje had gehuurd. Het viertal werd eind september in Weert aangehouden op een parkeerplaats aan de Trancheeweg op een steenworp afstand van Roompot.

Burgemeester Jos Heijmans meldde toen dat de terreurgroep verbleef op het vakantiepark. Later trok hij die verklaring weer in. Ook de woordvoerder van het Landelijk Parket meldde toen dat de arrestatie van de groep ‘toevallig’ in Weert had plaatsgevonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →