Ondanks verzet nieuwe cateraar voor kerstmarkt in gemeentegrot

Print
Ondanks verzet nieuwe cateraar voor kerstmarkt in gemeentegrot

Afbeelding: Diana Scheilen

Valkenburg / Walem -

Nieuwe organisatie, nieuwe horeca. Quality Days mag de horeca op de kerstmarkt in de Gemeentegrot verzorgen. De oorspronkelijke cateraar vocht het besluit aan, maar verloor.

Een nieuwe cateraar mag de horeca- en toiletvoorzieningen op de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg gaan verzorgen. Quality Days, in samenwerking met ­Oseven, kwam als winnaar uit de aanbesteding. Tot grote teleurstelling van de particuliere partij die tijdens alle voorgaande edities van de kerstmarkt de catering heeft verzorgd.

Gemeente
Eerder dit jaar trok de oorspronkelijke organisatie van de kerstmarkt zich terug. Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promo­tions kreeg het, mede door allerlei aanvullende veiligheidseisen, financieel niet meer gebolwerkt. Omdat die beslissing kwam op een moment dat het qua tijd niet meer mogelijk was om een geschikte opvolger te vinden, besloot de gemeente de organisatie dit jaar in eigen hand te nemen.

"We willen de kerstmarkt nieuw vormgeven", liet verantwoordelijk wethouder Claudia Bisschops eerder al weten. De horeca werd daarom aanbesteed. Zes partijen, waaronder de oorspronkelijke cateraar, werd gevraagd een offerte uit te brengen, met de mededeling dat niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit en ‘eigen meerwaarde’ - unieke of vernieuwende elementen - gekeken zou worden.

Nieuwe opzet
Dat laatste gaf de doorslag. Twee partijen brachten daadwerkelijk een offerte uit: de oorspronkelijke cateraar en Quality Days. Die laatste scoorde de meeste punten, met name omdat ze een nieuwe opzet met andere, nieuwe producten in de planning heeft. De oorspronkelijke cateraar had een plan ingediend dat qua invulling nagenoeg hetzelfde was als tijdens de vorige edities. Hij was echter wel de goedkoopste. Dat de gunning desondanks naar Quality Days ging, schoot hem in het verkeerde keelgat.

De ondernemer stapte naar de rechter. Hij meende dat de gemeente niet duidelijk genoeg was geweest over de aanbestedingsvoorwaarden, dat ‘vernieuwing’ niet meetbaar is en dat de procedure niet correct is doorlopen. Maar de voorzieningenrechter heeft anders besloten. Volgens hem is de gemeente vooraf duidelijk genoeg geweest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →