Overleg over afsluiting van overwegen in Valkenburg nog in volle gang

Print
Overleg over afsluiting van overwegen in Valkenburg nog in volle gang

Afbeelding: iStock

Valkenburg / Walem - De gemeente Valkenburg aan de Geul en ProRail hebben woensdag koortsachtig overlegd gevoerd over de geplande afsluiting van de drie overwegen bij het spoor in Broekhem-Noord.

Tot overeenstemming heeft dat niet geleid: het is nog steeds niet duidelijk of een van die drie overwegen komend weekeinde toch open kan blijven.

Onrust
ProRail vernieuwt het spoor bij Valkenburg. Komend weekeinde wordt de overweg tussen de Spoorlaan en de Parallelweg aangepakt. Daarvoor moet niet alleen die overweg zelf tijdelijk afgesloten worden. Ook de overgangen aan de Bosstraat en de Nieuweweg moeten dicht.

Door het afsluiten van alle drie de overwegen is er voor fietsers en voetgangers geen directe verbinding meer tussen Broekhem-Noord en het centrum van Valkenburg. Dat zorgt voor onrust in de wijk. De gemeente heeft ProRail daarom dringend verzocht om te bekijken of ten minste één overweg open kan blijven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen